Watu Akik

Tresnamu mas, yen diibaratke kaya demam watu akik

Nalika demam, ra eling migunakke akal sehat kanggo mikir ngentekke duit akeh

Nalika tresna, ora migunakke logika

Nalika seneng, apa wae dilakoni ben entuk sing dikarepake

Iku nalika seneng, kebiasaan latah iku ora apik mas

Yen seneng sampe apa wae rela dilakoni

Naliko wis bosen, nyawang wae wis emoh

Ora apa apa yen demammu mung marang akik kaya ngono

Asal ora kedaden marang aku

Aku wegah yen kowe wis bosen banjur ninggal aku..

Mung kui panjalukku.

Nulis iki karo ngguyu,

saka wong wadon ing sebelahmu,

Aku

*ditulis karena nemu akik bapak yang warna warni, dalam bahasa Jawa*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s